Over de vereniging

Onze vereniging is opgericht op 12 april 2012.
Het jaar daarvoor (2011) werd een nieuwe parkeerplaats aangelegd langs het kanaal bij Veere.
Op de door Veere daarvoor aangekochte grond stonden zes kanonnen uit het begin van de 19e eeuw die als meerpaal rechtop in de grond waren geplaatst.
De gemeente Veere, de Stadsraad en de Stichting Veere vonden dat er iets moest gebeuren met deze stukken historie en hebben met hulp van meerdere sponsors ervoor gezorgd dat ze rond Veere geplaatst werden op rolpaarden (affuiten).
Eerst zijn de lopen schoongemaakt en is er beproefd of er nog mee geschoten kon worden, dat wil zeggen voor het afvuren van saluutschoten. Dit is zonder problemen verlopen. Daarna zijn er rolpaarden gemaakt met hulp van de gemeente en diverse sponsors. Sindsdien staan vijf van de kanonnen weer in hun oude glorie op de vesting van Veere en laten zij weer van zich horen.

We zijn een kleine vereniging met op dit moment 13 leden.
11 kanonniers, 1 muzikant en 1 marketentster.
Meestal hebben we tijdens het optreden twee muzikanten (een pijper en een tamboer).
Onze marketentster zorgt na afloop voor een versnapering en fungeert ook als kanonnier bij te weinig mankracht.

Nu we een nieuwe batterij op het Noorderhoofd in gebruik hebben genomen waarmee met drie kanonnen tegelijk kan worden geschoten, zoeken we uitbreiding van onze vereniging. We hebben nu een gezellige club mensen en nieuwe enthousiastelingen zijn van harte welkom.
Voor aanmelding zie onder Lidmaatschap.